Puhtaasti paikallinen, Energiaa säästäen, Kiinteistösi parhaaksi

Ulkoalueiden hoito

Ulkoalueiden työt vaihtelevat vuodenaikojen mukaan

Vuodenajat määrittelevät ulkoalueiden hoidon työnkuvaa hyvin pitkälti. Talvi on yleensä se aika, jolloin punnitaan mistä kiinteistöhuolto on tehty. Yöllisten lumisateiden jälkeen aamulla näkee tuloksen. Tavoitteena on, että töihin pääsee lähtemään pääväyliä pitkin aamulla ja tarvittaessa loput putsataan työpäivän aikana. Me teemme lumityöt pääasiassa omalla henkilökunnalla ja kalustolla. Töitä tehdään niin koneilla kuin käsin. Toinen mittari talvella on hiekoitus, joka on merkittävä turvallisuustekijä pihoilla. Sen täytyy olla kunnossa. Talvella seurataankin säätiedotuksia erittäin herkällä korvalla, sillä meillä on monella tapaa merkittävä rooli turvallisuuden ja asumismukavuuden ylläpitämisessä.

Lumentulon jälkeenkin maahan tippuu erinäinen määrä lehtiä ja oksia. Meille selkeä merkki keväästä on, kun päästään poistamaan hiekkaa, puhdistamaan nurmialueita ja nurmikko alkaa vihertää. Keväisin tehdään tilausten mukaan nurmikoiden ja istutusten lannoituksia, joita jatketaan tarpeen mukaan kesällä ja syksyllä. Myös piharakennuksiin kiinnitetään huomiota ja niitä puhdistetaan sopimusten mukaan.

Kesät sujuvat ympäristöpuolella pitkälti nurmikkoa leikaten ja rikkaruohoja kitkien. Nurmialueiden ja istutusten kunnostuksia tehdään tilauksesta sopimusten mukaan. Joskus on tarpeen kalkita, lannoittaa tai jopa uusia nurmikkoa. Meillä on ammattitaitoinen puutarhuri, jolta onnistuu myös kauniiden istutusalueiden suunnittelu ja toteutus. Perennojen avulla pihoihin pystyy loihtimaan hyvin helppohoitoisia, mutta kauniita kukkapenkkejä.

Syksyllä ulkoalueiden hoitoon kuuluu luonnollisesti lehtien puhallus ja poisvienti, sekä pihakalusteiden yms. talviteloille laitto. Näiden lisäksi voidaan esimerkiksi laittaa syyslannoitteita tai istuttaa kukkasipuleita, jotta saadaan piristystä kevätpihalle. Syksyisin tarkastamme lumikoneiden toimivuuden ja huollamme tarvittaessa, jotta kalusto on kaikin puolin kunnossa eikä lumisade pääse yllättämään.